NOS Nieuws

Stroomstoring leidt tot grote problemen op vliegveld Manchester

Een stroomstoring leidt vandaag tot veel geannuleerde vluchten en vertraging op de luchthaven van de Engelse stad Manchester. De storing is inmiddels voorbij, maar de gevolgen van de uitval zijn nog de hele dag merkbaar.

Door de stroomstoring zijn bijvoorbeeld scanners uitgevallen waarmee reizigers hun boardingpass en paspoort moeten scannen. Ook digitale borden die routes en andere informatie tonen, gingen op zwart en de bagage kon niet worden verwerkt. Inchecken en veiligheidscontroles waren onmogelijk.

Alle vluchten vanuit terminal 1 en 2 zijn tot nader order geannuleerd. Andere vluchten zijn sterk vertraagd of verplaatst naar een andere luchthaven. Op het vliegveld staan lange rijen en het personeel probeert alles in goede banen te leiden. Op vluchten die wel vertrekken komt ruimbagage waarschijnlijk niet mee, waarschuwt de luchthaven.

De stroomstoring is inmiddels enige tijd verholpen, maar om alles weer op te starten is tijd nodig, zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen de BBC. De luchthaven roept reizigers die vandaag zouden vliegen op om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

De stroom viel rond 01.30 uur vannacht uit in de buurt van het vliegveld. De noodstroom nam het over, maar de elektriciteit begaf het alsnog meerdere keren. Ook verschillende bedrijven in de omgeving kregen ermee te maken. Manchester Airport is het op twee na grootste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk, waar dit weekend het zomervakantieseizoen begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl