De wekdienst van 20/6
NOS Nieuws

Wekdienst 20/6: Hoorzittingen beoogde ministers • Laatste training Oranje voor Frankrijk

Goedemorgen! De beoogde ministers en staatssecretarissen voor het nieuwe kabinet worden vandaag ondervraagd in de Tweede Kamer en Oranje traint vanmiddag voor het laatst voor het duel met Frankrijk morgen.

Eerst het weer: nu en dan zon, maar in de loop van de dag van het zuiden uit meer bewolking en vooral vanavond ook enkele regen- en onweersbuien. De maximumtemperatuur ligt tussen de 18 graden in het Waddengebied tot 22 graden in het binnenland.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De beoogde ministers en staatssecretarissen worden verwacht bij een hoorzitting in de Tweede Kamer. Ze zullen iets over zichzelf vertellen en daarna kunnen Kamerleden vragen stellen. De hoorzitting moet leiden tot meer transparantie rondom het formatieproces.
  • De Roemeense president Johannis heeft aangekondigd vandaag meer duidelijkheid te geven over zijn ambitie als topman van de NAVO. De verwachting is dat hij zich terugtrekt, zodat voor Mark Rutte de weg vrij is om secretaris-generaal te worden.
  • Oranje traint vandaag voor het laatst voordat het elftal het morgen opneemt tegen Frankrijk. Verder staan er vandaag drie wedstrijden op het EK-programma: Slovenië - Servië (15.00 uur), Denemarken - England (18.00 uur) en Spanje - Italië (21.00 uur). Alle wedstrijden zijn live te volgen bij de NOS.

Dit is er vannacht gebeurd:

Een Nederlandse toerist is dood gevonden in een auto op het Griekse eiland Kreta. De auto hing aan de rand van een klif. Griekse media melden dat de man maandag als vermist was opgegeven.

Het is niet duidelijk hoe de man is overleden. Een mogelijkheid waar rekening mee wordt gehouden is dat de man onwel is geworden en geprobeerd heeft het portier van de auto te openen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is nog onzeker of de Franse aanvaller Mbappé morgen tegen Nederland kan spelen vanwege zijn gebroken neus. Met een masker zoals hieronder in de video zou het in ieder geval makkelijk moeten gaan.

Sporten met een gebroken neus? Met dit masker kun je zo weer het veld op

Een mooie donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl