De plek waar vannacht de brand heeft gewoed in Ndjamena
NOS Nieuws

Zeker negen doden door meerdere explosies in hoofdstad Tsjaad

Bij meerdere zware explosies in Tsjaad zijn afgelopen nacht zeker negen mensen om het leven gekomen en meer dan 46 mensen gewond geraakt. Minister Abderahim van Volksgezondheid verwacht dat het dodental zal oplopen, aangezien veel mensen ernstige verwondingen hebben opgelopen.

In de hoofdstad Ndjamena waren er volgens lokale media net voor middernacht zware explosies te horen. De oorzaak was een brand bij een munitiedepot van het leger van Tsjaad, in de buurt van het internationale vliegveld. Grote rookwolken hingen daardoor boven de stad.

De explosies waren van ver te zien:

Doden en gewonden na zware explosies munitiedepot Tsjaad

Door de ontploffingen belandden granaatscherven in woningen van omwonenden, die daardoor hun uit hun huis vluchtten. Een omwonende zegt tegen persbureau AP dat er paniek ontstond, omdat mensen dachten dat er een gewapende aanval aan de gang was. De situatie is volgens de regering van het West-Afrikaanse land inmiddels onder controle.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. President Déby zegt dat er een onderzoek wordt ingesteld. Hij heeft de plek van het incident en de ziekenhuizen waar de gewonden liggen inmiddels bezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl