Venezuela zegt regionale top af

time icon Aangepast

Venezuela heeft de regionale top, die volgende week in Caracas gehouden zou worden, afgezegd. De reden is dat president Hugo Chàvez nog steeds niet hersteld is van een heupoperatie in Cuba eerder deze maand.

Dat herstel duurt langer dan verwacht, wat in Venezuela tot geruchten leidt dat de gezondheid van Chàvez veel slechter is dan de regering in Caracas wil toegeven. Chàvez is ook nog steeds in Cuba.

Gisteravond was Chàvez in gezelschap van de Cubaanse oud-president Fidel Castro opnieuw op televisie te zien. Volgens het commentaar spraken de twee over het socialisme en bediscussieerden ze een Cubaans krantenartikel over schooluniformen.

Toegezegd

Dinsdagavond was er ook al bewegend beeld van Chàvez te zien, maar woensdagavond werd er veel meer beeld uitgezonden.

Volgens de Venezolaanse vicepresident Elias Jaua blijkt uit de beelden dat Chàvez duidelijk aan de beterende hand is. Jaua zei niet wanneer hij de president weer thuis verwachtte.

De top ter gelegenheid van de 200-jarige onafhankelijkheid van Venezuela zou 5 en 6 juli op Isla Margarita gehouden worden. Veel Caribische en Latijns-Amerikaanse leiders hadden al toegezegd te zullen komen.

STER Reclame