De overgang van trainer John van den Brom van ADO den Haag naar Vitesse is definitief van de baan.

Vitesse vindt de vraagprijs van ADO, waar Van den Brom nog onder contract staat, veel te hoog.

De 44-jarige Van den Brom was zelf persoonlijk al rond met de Arnhemse club, waar hij twaalf jaar als speler vertoefde. Bij ADO, dat hij naar Europees voetbal loodste, had hij nog een contract voor één jaar.

Verschil te groot

"Het verschil tussen vraag en aanbod bleef te groot, waardoor een akkoord door beide partijen onmogelijk werd geacht", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan op de site van Vitesse.

"Daarom zijn de onderhandelingen van beide kanten stopgezet. Wij hebben naar onze mening een meer dan reëel bod neergelegd, maar ADO Den Haag denkt daar op zijn beurt anders over. Je weet het uiteindelijk nooit in het voetbal, maar ik heb dan ook niet meer het gevoel dat wij hier nog over gaan praten."

Vitesse, dat zondag begint met trainen, gaat nu vermoedelijk op zoek naar een andere trainer. Van der Kraan: "Wij proberen zo snel mogelijk met de juiste oplossing te komen."

Aissati

Een tweede domper voor Vitesse is dat geen overeenstemming werd bereikt met Ismaïl Aissati over een definitieve inlijving van de 23-jarige middenvelder, die in het afgelopen seizoen van Ajax werd gehuurd.

Onlangs werd nog gemeld dat de zaak op enkele details na rond was.

STER reclame