Op de A2 heeft de politie een bende criminelen achtervolgd die vannacht een geldvervoersbedrijf in Amsterdam Zuid-Oost hadden overvallen. De daders zijn nog voortvluchtig.

De overvallers drongen het pand van het geldtransportbedrijf binnen met wapens en explosieven. De gealarmeerde politie werd daar beschoten met automatische wapens en bestookt met explosieven.

Volgens Rob van der Veen van de politie Amsterdam-Amstelland werd de politie opgewacht door de overvallers. "Mijn collega's zijn blij dat hen niets is overkomen, maar ze zijn vreselijk geschrokken. Dit is een vorm van criminaliteit die we in Nederland gelukkig niet vaak meemaken."

Hoge snelheden

De overvallers vluchtten na de overval met een onbekende buit. "Maar dit is een hoge categorie criminelen. Die laten zich niet zo snel aanhouden", zei Van der Veen.

Volgens hem gingen de overvallers er "met belachelijk hoge snelheden" vandoor. "Ik heb snelheden van 240 kilometer per uur gehoord. Dan wordt het nog gevaarlijker."

Op de A2 bij Waardenburg crashte een van de twee vluchtauto's en vloog in brand. De overvallers bedreigden vervolgens een bestuurder met hun automatische wapens en namen zijn auto mee.

De andere auto is met hoge snelheid verder gereden richting het zuiden.

Wonder

Voor zover bekend zijn er geen gewonden. "Dat mag een wonder heten gezien het aantal keren dat op de politie is geschoten", zei een politiewoordvoerder.

Door de achtervolging en de crash is de A2 bij het knooppunt Deil afgesloten geweest. Inmiddels is de weg weer open.

STER reclame