NOS NieuwsAangepast

Piano's op straat in Tilburg

Kun je pianospelen, maar heb je geen piano tot je beschikking? Dan kun je in september terecht in Tilburg. Tijdens het festival Incubate worden onder de noemer 'Play Me I'm Yours' vijftig piano's in de stad gezet.

Het project is een idee van Britse kunstenaar Luke Jerram die eerder al piano's neerzette in onder meer Londen, New York, Barcelona en Sao Paulo. Jerram hoopt met het project iets los te maken onder de mensen in de stad.

Samen muziek maken

"In de avonduren worden de kleppen met slotjes dichtgemaakt, zodat er niet midden in de nacht dronken mensen Wagner gaan beuken, maar overdag zijn de piano's gewoon te bespelen", zegt festivalorganisator Vincent Koreman. "Het leukste is dat wildvreemde mensen samen muziek gaan maken."

Incubate gaat de komende maanden nog hard op zoek naar piano's die ze kunnen gebruiken voor het festival. Vrijwilligers zullen die beschilderen en vervolgens komen ze van 12 tot en met 18 september verspreid door de stad te staan. De locaties worden bepaald in overleg met mensen en bedrijven die graag een piano voor de deur willen hebben staan.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl