NOS Nieuws

Tablet ontbrandt tijdens 'knutseluurtje': 1000 basisschoolkinderen geëvacueerd

Een gebouw in Zwaag waarin twee basisscholen gevestigd zijn, is vanochtend ontruimd nadat een tablet tot ontbranding was gekomen. Ruim duizend leerlingen werden geëvacueerd.

Het ging mis toen een klas tijdens een les knutselde met oude apparaten. "Uit een van de apparaten bleek de accu niet te zijn verwijderd zoals wel de bedoeling is", vertelt gebouwbeheerder Ed Bobeldijk aan de NOS. "Een kind is uit nieuwsgierigheid in die accu gaan porren en die toen heeft vlam gevat."

Het gebouw in kwestie heet de Kreek, een multifunctioneel gebouw waarin twee scholen, een sporthal en een aantal gedeelde ruimtes gevestigd zijn. De accu vatte vlam in een van de gedeelde ruimtes waarin groep 7 van de Socrates-school een knutseluurtje had.

Het gebouw werd op advies van de brandweer ontruimd. In de klas waren 26 leerlingen aanwezig. Zes van hen werden nagekeken door de ambulancedienst omdat zij rook zouden hebben geïnhaleerd, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Met alle kinderen zou het weer goed gaan.

Scholen ontruimd in Zwaag: 'Ongeluk in handvaardigheidslokaal met accu'

De tablet werd buiten onderzocht door een gevaarlijkestoffenexpert. De brandweerlieden droegen maskers tijdens de verrichte metingen.

De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Na anderhalf uur werd het weer vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl