NOS Sport

'Lucky loser' Brouwer loopt kwartfinales Metz mis; op naar Davis Cup Finals

Gijs Brouwer heeft zich bij het tennistoernooi van Metz niet weten te plaatsen voor de kwartfinales. De mondiale nummer 163 boog in de tweede ronde voor de Franse dubbelspecialist Pierre-Hugues Herbert: 5-7, 4-6.

Brouwer ging in de slotronde van de kwalificaties van het indoortoernooi onderuit, maar mocht na een afmelding van Alex de Minaur toch nog meedoen als zogenoemde 'lucky loser'. De Australiër was vrijgeloot in de eerste ronde, waardoor Brouwer meteen in de tweede ronde van het hoofdschema stond.

Gijs Brouwer

Herbert was in 2019 nog de nummer 36 van de wereld in het enkelspel, maar legt zich tegenwoordig toe op het dubbelspel. Zo won hij met landgenoot Nicolas Mahut vijf grandslamtoernooien. Hij is in het enkelspel de mondiale nummer 344.

De 32-jarige Herbert ontving vanwege zijn staat van dienst een wildcard in Metz en speelde zijn eerste ATP-toernooi in anderhalf jaar.

Brouwer (27) kwam in de eerste set goed mee met Herbert, maar verloor de set door op 5-5 zijn servicegame in te leveren. In het tweede bedrijf brak Herbert op 3-3 andermaal de opslag van Brouwer, waarmee de partij was gespeeld.

Davis Cup

Voor Brouwer staat nu nog de kwartfinales van de Davis Cup Finals in Málaga op het programma. Hij speelt met Nederland op donderdag 23 november tegen Italië.

Afgelopen maandag verloor Botic van de Zandschulp zijn openingsronde op het toernooi in Metz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl