NOS Sport

Swiatek wint voor het eerst WTA Finals na superweek in Cancún

Swiatek veegt Pegula van matige Mexicaanse tennisbaan en wint WTA Finals

Iga Swiatek heeft in het Mexicaanse Cancún voor het eerst in haar carrière de WTA Finals gewonnen. De Poolse was in de finale van het veelbesproken toernooi veel te sterk voor de Amerikaanse Jessica Pegula: 6-1, 6-0.

De viervoudig grandslamkampioene is door de zege vanaf volgende week de nieuwe nummer één van de wereld. Swiatek bekleedde die positie voor het laatst op 11 september, nadat ze een reeks van 75 weken als mondiale nummer één zag worden beëindigd door de Belarussische Aryna Sabalenka.

Dominantie Swiatek

De 22-jarige Swiatek liet weinig heel van de 29-jarige Pegula, die net als Swiatek voor het eerst in de finale van het eindejaarstoernooi stond.

  • Reuters
    Iga Swiatek
  • Reuters
    Jessica Pegula

De Poolse speelde ontzettend agressief en gaf Pegula, die dit seizoen wel twee van de drie eerdere duels met Swiatek had gewonnen, geen kans. Pas op 5-0 in de tweede set kreeg Pegula, de nummer vijf van de wereld, een breekkans.

Swiatek maakte dat schoonheidsfoutje direct ongedaan, won drie punten op een rij en stelde de eindzege veilig.

Trotse Swiatek vroeger dan gedacht weer nummer één: 'Volgend jaar moest mijn jaar worden'

Swiatek zorgde ook voor een record door op weg naar de titel slechts twintig games te verliezen in vijf partijen. Sinds de invoering van de groepsfase in 2003 verloor geen enkele winnares zo weinig games op de WTA Finals.

Het record was in handen van de Amerikaanse Serena Williams, die in 2014 op weg naar haar titel bij de WTA Finals 32 games verloor.

De eindstrijd van de WTA Finals kon vanwege de hevige regenval in Mexico pas op maandag plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl