NOS NieuwsAangepast

Zwaar weekend voor festivals

De tweede en laatste dag van het festival Concert at Sea is afgelast. Doordat er harde windvlagen en stevige buien worden verwacht is het volgens deskundigen onverantwoord om het programma door te laten gaan. De burgemeester van Schouwen-Duivenland heeft daardoor uiteindelijk de stekker eruit getrokken, omdat de veiligheid van het publiek door het weer niet gegarandeerd kan worden.

Zo'n veertigduizend bezoekers werden van verwacht bij het festival in Renesse voor optredens van onder andere Ilse Delange, De Dijk en Bløf. Concert at Sea gaat de ticketgelden van haar bezoekers vergoeden.

3FM

Het afgelasten van Concert at Sea betekent ook dat 3FM zijn uitzending voor vanavond heeft moeten aanpassen. De radiozender zou live verslag doen vanaf het festival in Zeeland maar is nu naar het Indian Summer festival op Broek op Langendijk vertrokken.

Mundial

Ook Mundial heeft maatregelen genomen vanwege het slechte weer van dit weekend.Vanwege de weersverwachtingen is besloten tot vijf uur alleen optredens op de grootste podia door te laten gaan. Ook zijn er op het terrein een aantal vlaggen verwijderd en is bezoekers aangeraden om niet voor vijf uur naar het festival in Tilburg te komen.

deBeschaving

Het festival deBeschaving in Utrecht probeert juist eenbeetje te profiteren van de ellende bij Concert at Sea. Het geeft bezoekers die een kaartje voor Concert at Sea hadden een korting van vijftig procent.

Oerol

Het theaterfestival Oerol heeft vanwege het slechte weer een deel van het programma aangepast. Volgens een woordvoerster van het festival is dit niet ongebruikelijk voor een openluchtfestival zoals Oerol. Twee voorstellingen zijn afgelast en een paar voorstellingen zijn verplaatst van een buitenlocatie naar binnen.

Retropop

Het festival Retropop in Emmen heeft haar bezoekers ook opgeroepen om rekening te houden met het weer. Ook in Drenthe wordt slecht weer verwacht en bezoekers zouden hun kleding daarop moeten aanpassen. Ondanks de regen zijn paraplu's niet toegestaan vanwege de veiligheid en het zicht van de andere bezoekers.

Weerman of weerbedrijf

Het is niet de eerste keer dat festivals last hebben van slecht weer. De meeste festivals hebben daarom een weerbedrijf of weerman in dienst die continu in de gaten houdt hoe het weer zich ontwikkeld. Op vrijdag gingen onze verslaggevers daarom al langs bij Concert at Sea en Mundial.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl