Een auto waarmee een man uit Utrecht twee jaar geleden een tankstation binnenreed, is per ongeluk door justitie vernietigd. De auto is vorig jaar al op de schroothoop beland, maar het Openbaar Ministerie heeft dat nu pas bekendgemaakt.

Bij het incident op de A27 bij Gorinchem reed een man met hoge snelheid richting het Esso-tankstation. Hij ramde daarbij een andere auto en beide wagens kwamen in de winkel van de benzinepomp terecht. Meerdere mensen raakten gewond en een 33-jarige man uit Frankrijk overleefde het incident niet.

Het Openbaar Ministerie erkent dat de auto per ongeluk tot schroot is verwerkt. "De auto was gestald en moest een sticker hebben waarop stond dat hij niet vernietigd mocht worden, in verband met een strafrechtelijk onderzoek", vertelt een woordvoerder. "Dat is om een of andere reden niet gebeurd. De auto is meegegaan met een partij wrakken en is vernietigd."

Gevolgen rechtszaak

Uit een eerste politieonderzoek bleek dat er technisch niets mis was met de auto. De bestuurder wordt daarom verdacht van doodslag, dood door schuld in het verkeer en poging tot het toebrengen zwaar lichamelijk letsel.

Het vernietigen van de auto kan grote gevolgen hebben voor de rechtszaak. De bestuurder zegt dat er iets mis was met de remmen, maar hij kan nu geen contra-expertise laten doen om dat te bewijzen.

De advocaat van de bestuurder van de auto heeft daarom om niet-ontvankelijk verklaring van het OM gevraagd. De rechtbank vindt dat verzoek prematuur en wil nader onderzoek.

STER reclame