NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 21/9: Tweede dag Algemene Beschouwingen • Ajax in actie tegen Marseille

Goedemorgen! Vanochtend gaan de Algemene Politieke Beschouwingen verder. Gisteren kwamen de fractieleiders aan het woord, vandaag reageert demissionair premier Rutte.

Eerst het weer. Het blijft bewolkt, al kan in het noordoosten vanochtend kort de zon nog doorbreken. Vanuit het westen trekt een actief neerslaggebied over het land. Plaatselijk kan flink wat regen vallen. Voor de regen uit wordt het nog 20 of 21 graden, daarna daalt de temperatuur. Vanavond trekt de regen langzaam weg.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanaf 10.15 uur gaan de Algemene Politieke Beschouwingen verder. De Tweede Kamer debatteert met demissionair premier Rutte over de Prinsjesdagplannen. Het debat is te volgen via de NOS-app, NPO1 en NPO Politiek.
  • Het OM maakt de eis bekend in de zaak van de gedode snackbareigenaar in Den Haag. De drie verdachten zijn minderjarig. Daarom vindt de zaak achter gesloten deuren plaats.
  • En Ajax speelt vanavond in de Europa League tegen Marseille. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Wat heb je gemist?

De commissaris van de koning in Gelderland, John Berends, zegt dat hij zijn taken tijdelijk zal neerleggen als er een onderzoek wordt ingesteld naar zijn gedrag.

In een persverklaring stelt de commissaris zijn taken neer te leggen om zo "alle ruimte te geven voor een gedegen en onafhankelijk onderzoek naar de feiten". De fractievoorzitters in de Provinciale Staten moeten nog tot zo'n onderzoek besluiten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Onverwacht kwam gisteravond het nieuws dat de internationaal bekende fotograaf Erwin Olaf is overleden. Hij was 64 jaar. Olaf had wereldwijd een grote reputatie.

In deze video van Nieuwsuur uit 2019 besprak Olaf vier voor hem belangrijke foto's uit zijn oeuvre:

Reportage: Erwin Olaf viert 60ste verjaardag

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl