Politie bij de kinderdagverblijf waar het meisje overleed
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Meisje (3) dat bij kinderopvang overleed, blijkt te zijn gestikt

Het 3-jarige meisje dat gisteren om het leven kwam bij een kinderdagverblijf in Empel bij Den Bosch blijkt te zijn gestikt door een lint dat ze om haar nek had hangen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeluk. Dat meldt Omroep Brabant.

Het meisje werd gisteren rond 13.00 uur aangetroffen op het buitenterrein van het kinderdagverblijf en was niet meer aanspreekbaar. Hulpdiensten hebben geprobeerd haar te redden, maar hulp mocht niet meer baten.

De directeur van de kinderopvang heeft vandaag laten weten dat het slachtoffer een dochter was van een van de medewerkers van de opvang.

Kinderopvang dicht

Volgens de directeur heeft de gebeurtenis veel indruk gemaakt op de kinderen en heeft het de ouders en medewerkers aangegrepen. Daarom is de kinderopvang de hele dag gesloten geweest.

"We zullen er de komende tijd alles aan doen om de ouders, de kinderen en onze medewerkers te ondersteunen waar dit nodig is", gaf de directeur aan. Ook vroeg ze "iedereen om elkaar te steunen" en rekening te houden met de gevoelens van betrokkenen.

Advertentie via Ster.nl