NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Erwin Olaf was beeldbepalend voor de Nederlandse fotografie

Met het boek 'In het vervloekte hart' won schrijfster Rima Orie de prijs voor het beste boek voor jongeren in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Haar fantasyverhaal is gebaseerd op de koloniale geschiedenis van Suriname. De vakjury is van mening dat er in Nederland maar weinig goede fantasyboeken worden geschreven. Het boek van Orie was voor hun dan ook een verademing.

Nederland beleefde weer een derde dinsdag van september. Voor premier Mark Rutte was het zijn 13e en waarschijnlijk ook laatste Prinsjesdag als regeringsleider. Politiek verslaggever Wilma Borgman volgt Rutte jaren en zij verwachtte wel dat hij speciale dagen als Prinsjesdag gaat missen.

Bij Prinsjesdag hoort natuurlijk ook de Troonrede, waarin de Koning vertelt wat het, in dit geval demissionaire, kabinet zoal van plan is. Dichter Ingmar Heytze luisterde deze week naar de Troonrede en schreef er een gedicht over.

Fotograaf Erwin Olaf overleed woensdag op 64-jarige leeftijd. Hij was beeldbepalend voor de Nederlandse en internationale fotografie. Met Mattie Boom, conservator van het Rijksmuseum, en choreograaf Hans van Maanen blikten we terug op het leven van de fotograaf. Olaf schonk al zijn werk aan het Rijksmuseum en Boom heeft in 2018 zijn foto's allemaal bekeken.

Je kunt deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl