In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Blokkade distributiecentrum BCC in Almere voorbij

Een distributiecentrum van elektronicaketen BCC in Almere is vanochtend opnieuw enige tijd geblokkeerd geweest. Het distributiecentrum werd geblokkeerd door medewerkers van transport- en vervoersbedrijven die donderdag ook al enige tijd actievoerden bij de locatie.

De twee bedrijven zeggen dat hun facturen al maandenlang niet zijn betaald en ze zijn bang dat ze hun geld niet meer krijgen als de keten failliet gaat. Sadi Iz, eigenaar van een van de vervoersbedrijven, zegt tegen Omroep Flevoland dat ze na de actie van donderdag een e-mailadres van de bewindvoerder van BCC hebben gekregen, maar dat het daarbij is gebleven.

Om die reden begonnen de medewerkers van de bezorgbedrijven vanochtend om 06.00 uur opnieuw een blokkade, die inmiddels is opgeheven. Iz zei vanochtend tegen de regionale omroep door te gaan met de blokkades tot er een oplossing komt. Volgens hem zullen vanaf morgen ook andere distributiecentra worden geblokkeerd.

Alle winkels weer open

Afgelopen donderdag heeft BCC uitstel van betaling aangevraagd. De elektronicaketen hield vervolgens 42 filialen gesloten, omdat er beveiliging moest worden geregeld. Medewerkers zouden bang zijn dat een dreigend faillissement zou leiden tot agressieve reacties van klanten.

BCC-directeur Caspar Klinkhamer laat aan persbureau ANP weten op de hoogte te zijn van de blokkade. Hij zegt dat sinds afgelopen weekend alle 55 winkels van de keten weer open zijn. Het is daar rustig gebleven en alles goed gegaan.

Advertentie via Ster.nl