Lance Stroll kon nog wel zelfstandig uit zijn auto komen
NOS Sport

Stroll heeft nog last van crash in kwalificatie en mist GP van Singapore

Aston Martin-coureur Lance Stroll zal vanmiddag niet van start gaan in de Grand Prix van Singapore. De Canadees crashte zaterdag hard in de kwalificatie. Hij stapte, op het oog, ongedeerd uit de auto, maar het team heeft besloten hem liever volledig te laten herstellen en niet te laten rijden.

Stroll zou door de crash van de laatste plaats vertrekken. De rest van de startvolgorde verandert niet door het wegvallen van de Canadees.

Aan het einde van de eerste kwalificatiesessie verloor Stroll in de laatste bocht voor de finish de controle over zijn Aston Martin. Hij vloog op hoge snelheid tegen de muur, waarbij de linkervoorkant van zijn auto sneuvelde. De cockpit, het gedeelte waar de coureur in zit, bleef wel intact.

De crash van Lance Stroll

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, laat weten dat Stroll de gevolgen van de klap nog altijd voelt. "We waren opgelucht dat hij uit de auto kon stappen. Onze prioriteit ligt bij een volledig en snel herstel. Samen hebben we besloten dat Lance zich daarop zal richten, met het oog op de Grand Prix in Japan van volgende week."

Door het wegvallen van Stroll is Fernando Alonso de enige Aston Martin-coureur op de startgrid, waar Carlos Sainz (Ferrari) van poleposition zal vertrekken. Max Verstappen start na een beroerde kwalificatie als elfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl