NOS Nieuws

Wekdienst 17/9: Slotetappe Vuelta • Uitreiking belangrijkste toneelprijzen

Goedemorgen! In de Vuelta rijden de wielrenners de laatste etappe naar Madrid, waar de Amerikaan Sepp Kuss zich waarschijnlijk winnaar van de ronde mag noemen. En de belangrijkste toneelprijzen worden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Eerst het weer: Vanochtend valt in het noorden nog een bui, maar in de middag is het overwegend droog met meer zon. Het wordt landinwaarts opnieuw zomers warm met 26 graden. Daarna wordt het weer wisselvallig en koeler.

Het weer van 17 september

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Ronde van Spanje, de Vuelta, fietsen de wielrenners de laatste etappe. De start in de Hipódromo de la Zarzuela, waarna de wielrenners 101,5 kilometer afleggen naar de Spaanse hoofdstad Madrid. De kans is groot dat de Amerikaan Sepp Kuss van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma de eindoverwinning boekt.
  • In Amsterdam en Zaandam vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. Naast het hardloopevenement is er de Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Dam Wandeltocht. Er doen ruim 70.000 sporters mee.
  • Om 14.00 uur gaat Max Verstappen in de Formule 1 voor zijn elfde overwinning op rij. Dan staat de Grote Prijs van Singapore op het programma.
  • De winnaars van de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam. De uitreiking van de Louis d'Or en Theo d'Or, Colombina en Arlecchino vindt plaats in het Internationaal Theater Amsterdam.

Wat heb je gemist?

De Iraanse veiligheidstroepen hebben hardhandig ingegrepen bij protesten in Koerdische gebieden in het land. Gisteren was het een jaar geleden dat de jonge Iraanse Mahsa Amini omkwam nadat ze door de religieuze politie was aangehouden.

Volgens aan de staat gelieerde media zijn in verschillende Iraanse steden 'contrarevolutionairen' en 'terroristen' gearresteerd. Grootschalige protesten bleven uit, mogelijk vanwege de grote aanwezigheid van veiligheidstroepen.

Op video's op sociale media verschenen beelden van inwoners van steden waaronder Teheran, die slogans riepen tegen de opperste leider ayatollah Ali Khamenei, zoals "Dood aan de dictator!".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Sensatie bij de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Raymond van Barneveld bereikte gisteravond de kwartfinales door wereldkampioen Michael Smith uit te schakelen. Van Barneveld leverde een van zijn beste prestaties sinds zijn comeback in 2021 door Smith met 6-4 te verslaan. Ook Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Hij kwam terug van een 3-0 achterstand maar won uiteindelijk met 6-4 van William O'Connor.

Raymond van Barneveld

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl