Puin na de overstromingen in Valkenburg in 2021
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Regeling door overstroming getroffen ondernemers Limburg opnieuw geopend

De regeling voor ondernemers in Limburg die omzetverlies hebben geleden door de overstromingen van 2021, wordt opnieuw opengesteld. Volgens de provincie Limburg is er van de 24 miljoen euro die beschikbaar was gesteld, slechts vijf miljoen gebruikt.

Ondernemers in het overstromingsgebied die minstens 50 procent omzetverlies leden, komen in aanmerking voor de regeling. Maximaal 30 procent van het verlies wordt vergoed.

In totaal kwamen er tot dusver 115 aanvragen binnen, voor een totaalbedrag van 6,4 miljoen euro. Er is inmiddels voor 4,9 miljoen euro toegekend.

Niet op de hoogte

Niet alle ondernemers die in aanmerking kunnen komen voor compensatie hebben een aanvraag gedaan. De provincie vermoedt dat zij mogelijk niet op de hoogte waren van de regeling. De regeling gaat daarom eind september weer open, meldt 1Limburg. Ondernemers die nog geen steun hebben aangevraagd, kunnen dat alsnog doen.

Van de beschikbare 24 miljoen was 3 miljoen gereserveerd voor onder meer uitvoeringskosten. Netto is er nu nog 16 miljoen euro over voor ondernemers. Deze regeling staat volgens 1Limburg los van de regeling voor geleden schade, als bijvoorbeeld een pand onbruikbaar was geworden na de watersnood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl