Daniil Medvedev
NOS SportAangepast

Weer nachtwerk voor winnende Medvedev op US Open, eerste setverlies Alcaraz

Daniil Medvedev heeft zich in de late uurtjes op de US Open in New York onder de laatste zestien geschaard door de Argentijn Sebastián Báez te verslaan. De Russische winnaar van 2021 won de partij met meer dan honderd afzwaaiers met 6-2, 6-2, 7-6 (6).

Báez was de man in vorm en had zijn laatste twee toernooien gewonnen, maar kwam er nu vooral vanwege beroerd serveren lange tijd niet aan te pas. In de eerste twee sets maakte hij slechts zeventien punten in acht servicegames.

Dat verbeterde en Báez leek een vierde set af te gaan dwingen. De Argentijn kwam met 5-2 voor in de derde set, maar op dat moment ging het regenen en moest het dak dicht.

Nachtwerk

Hij kon daarna de set niet uitserveren en miste een setpunt. In de tiebreak met prachtige rally's, maar ook veel missers, sloeg Medvedev precies om 01.30 uur op z'n vierde matchpoint toe.

De Rus eindigde twee dagen geleden zijn gewonnen tweederondepartij om 01.09 uur. "Hij ging beter spelen in de derde set. Ik had wat geluk en speelde een aantal goede punten waardoor ik in de set bleef. Het is maar goed dat we niet om 04.00 uur klaar zijn", zei Medvedev met een knipoog.

Carlos Alcaraz

In de derde ronde liep Carlos Alcaraz tegen zijn eerst setverlies aan. De titelverdediger bereikte ten koste van Daniel Evans wel de laatste zestien: 6-2, 6-3, 4-6, 6-3.

Voor zijn doen speelde Alcaraz slordig. Af en toe oogde hij gefrustreerd, zeker in de laatste twee sets. Toen hij in de derde set bij 3-4 op een break achterstand kwam, mopperde de jonge Spanjaard stevig op zichzelf. Er kwamen in het vervolg kansen om de achterstand recht te zetten, maar tot zijn eigen onvrede liet Alcaraz die mogelijkheden onbenut.

Ook in de vierde set moest Alcaraz veelvuldig knokken voor de punten. De 33-jarige Evans (ATP-28) ging tot het uiterste, maar moest bij 3-2 toch een break toestaan. Tot ongeloof van de Brit viel een knappe forehand van Alcaraz op breakpoint nog precies op de achterkant van de baseline.

Daniels Evans maakte het Alcaraz in de derde en vierde set behoorlijk lastig

Evans, die in de vorige ronde Botic van de Zandschulp in vier sets naar huis stuurde, gooide uit frustratie een paar keer met zijn racket en kreeg daarvoor ook een waarschuwing van de umpire. Na een partij van 3 uur en 12 minuten moest de Brit zich gewonnen geven.

Tegen Arnaldi

In de vierde ronde treft Alcaraz de 22-jarige Italiaan Matteo Arnaldi. De nummer 61 van de wereld was in drie sets verrassend te sterk voor de Brit Cameron Norrie (ATP-16): 6-3, 6-4, 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl