NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: de geheime operaties van inlichtingendiensten in Oekraïne

Afgelopen maand kwamen er vijf drones neer in Moskou. Oekraïne zegt niet dat het land erachter zit, maar deskundigen noemen het "duidelijk een Oekraïens antwoord". Het zijn speldenprikjes, en het maakt nog niet veel los in Moskou. Maar de beelden van de schade gaan wel rond op de Russische sociale media. En daar kunnen ze wel degelijk effect hebben.

Hoe krijgt Oekraïne drones helemaal tot in Moskou, en is dit een nieuwe fase in de oorlog? Daarover praten we deze aflevering met inlichtingen-onderzoeker (en Eerste Kamerlid voor D66) Willemijn Aerdts, van de Universiteit Leiden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl