NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Ter Apel en migratie en vulgair dansen bij het Zomercarnaval

Het dorp Ter Apel is is synoniem geworden voor de problemen met migratie. En dat vindt burgemeester Jaap Velema erg pijnlijk. In het Oog zoomen we gedurende het WK voetbal in op de deelnemende landen; waar staat de vrouw, wat is haar maatschappelijke positie in die landen. Een van die landen was Costa Rica.

Bij het Zomercarnaval in Rotterdam mag niet meer 'vulgair' gedanst worden. Maar wat betekent dat nu? Het is twerk-danslerares Chanty Burleson niet helemaal duidelijk.

Het nummer Nothing Compares To You is vermoedelijk het bekendste nummer van de overleden Sinead O'Connor. Volgens Floortje Smit keek de zangeres op een heel andere wijze naar het nummer dan wij doorgaans doen.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog is hier te beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl