Eva Vedder verliest haar debuut op de WTA-Tour.
NOS SportAangepast

Vedder weert zich kranig bij WTA-debuut, Rus verliest in nachtelijke uren

Tennisster Eva Vedder heeft haar debuut op een WTA-toernooi niet kunnen opluisteren met een overwinning. De nummer 312 van de wereld verloor in de openingsronde van het toernooi in Palermo met 6-7 (5), 1-6 van Emma Navarro uit de Verenigde Staten.

Vedder had zich via twee zeges in het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdschema. De 23-jarige uit Kortenhoef had in de Italiaanse hitte (36 graden) zeker kansen tegen Navarro, de nummer 57 van de wereld. Ze kwam met een break op 2-1, raakte die voorsprong direct weer kwijt, maar vocht zich knap van 2-4 naar 4-4.

In de tiebreak kwam Verder op 5-0, maar Navarro maakte zeven punten op rij en was daarna een maatje te groot.

Rus verliest in nachtelijke uren

Arantxa Rus kon op Sicilië haar toernooizege in het Franse Contrexéville van vorige week geen vervolg geven. De 32-jarige Zuid-Hollandse verloor in de eerste ronde van de Italiaanse Jasmina Paolini: 6-4, 5-7, 6-2.

Het lukte Rus niet om na de winst van de tweede set door te drukken. Ze keek in het derde bedrijf snel tegen 4-0 achterstand aan, al bleef ze daarna knokken, maar een ommekeer zat er niet meer in. Omstreeks 01.30 uur benutte Paolini haar vijfde matchpoint.

Rus maakt ondanks de nederlaag een goede periode door. Ze won de voorbije twee maanden twee ITF-toernooien en een WTA-toernooi uit de 125-klasse (dat tussen de reguliere WTA- en ITF-toernooien in zit) en heeft daardoor de topzestig in het vizier. Ze is momenteel de mondiale nummer 62, één plek boven haar beste positie ooit uit augustus 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl