Medewerkers van Aqualectra werken aan een oplossing
NOS Nieuws

Stroom op Curaçao grotendeels terug na urenlange uitval

Curaçao heeft urenlang met een stroomstoring te maken gehad die het hele eiland trof. Rond 21.00 uur lokale tijd meldde energiebedrijf Aqualectra dat grote delen van het eiland weer elektriciteit hebben. De stroomuitval kwam door een storing in een van de hoofdkabels, zegt het bedrijf.

Vanwege de hitte van de afgelopen tijd heeft Aqualectra moeite met de grote vraag naar elektriciteit. Dat komt vooral doordat bedrijven en huishoudens de airco's massaal aanzetten. Curaçao kampt al paar dagen met extreme hitte waarbij de temperaturen oplopen tot 37 graden Celsius. Scholieren worden om die reden al een tijdje om 12.00 uur naar huis gestuurd.

Het ziekenhuis Curaçao Medical Center was overgeschakeld op generatoren, melden lokale media. Die generatoren sloegen gelijk aan. Om stroom te besparen is alleen elektriciteit op afdelingen met patiënten gebruikt.

Ook de luchthaven bleef nog open en vliegtuigen konden er nog landen en opstijgen. Het vliegveld maakt eveneens gebruik van generatoren. Daardoor viel wel de airco uit.

Volgens het Antilliaans Dagblad ontstonden er op verschillende plekken op het eiland verkeersopstoppingen doordat veel mensen na de stroomuitval hun werk verlieten. Met name op drukke kruispunten waar de stoplichten het niet deden, leidde dat tot wat problemen.

Deze week viel ook de stroom op Bonaire uit. Dat kwam door een brand bij de energiecentrale van Karpata.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl