NOS NieuwsAangepast

Baby overlijdt in auto bij Belgisch ziekenhuis

In de Belgische stad Charleroi is gisteravond een dode baby gevonden op het parkeerterrein van een ziekenhuis. De moeder was 's ochtends vergeten het meisje naar de opvang te brengen voordat ze aan het werk ging in het Saint-Joseph-ziekenhuis.

Op een persconferentie zei een justitiewoordvoerder dat de vader de baby niet aantrof op de crèche toen hij haar kwam ophalen. "Daarop heeft hij naar zijn partner gebeld, die meteen naar de parking van het ziekenhuis gelopen is." Hulpdiensten konden niets voor het kind doen.

Het incident leidt tot geschokte reacties bij het personeel van het ziekenhuis. Het Grand Hôpital van Charleroi, waar het Saint-Joseph onder valt, spreekt van een tragedie. Volgens nieuwssite SudInfo had de auto getinte ramen, waardoor voorbijgangers de baby niet zagen zitten.

Volgens het Openbaar Ministerie was meteen duidelijk dat de hitte het kind fataal is geworden. "Ze heeft de hele dag in de auto gezeten. Er zal geen autopsie worden uitgevoerd, want de oorzaak is heel duidelijk. Er werd geen enkel spoor van geweld gevonden, de baby was goed verzorgd."

Gevaar van oververhitting

Het was gisteren warm en zonnig in de Belgische stad. Dat kan het kind fataal zijn geworden, doordat jonge kinderen sneller dan volwassenen bevangen raken door de hitte. Afhankelijk van bijvoorbeeld de kleur van de auto en beschikbare schaduw kan de temperatuur zo hoog oplopen dat hun lichaam de warmte niet meer kwijt kan. Dat heet hitteslag.

De Belgische gezinsbond geeft ouders tips om te voorkomen dat ze hun kind vergeten: plaats bijvoorbeeld iets van je kind op het dashboard of juist iets dat je zelf nodig hebt op de achterbank. Andere adviezen zijn standaard de auto nalopen en niet verstrooid bellend of append uitstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl