De brandweer heeft extra eenheden opgeroepen
NOS NieuwsAangepast

Brand in duingebied bij Sint Maartensvlotbrug onder controle

De duinbrand in Sint Maartensvlotbrug bij Schagen is onder controle. Er zijn geen vlammen meer te zien, maar nog wel rook, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. De brandweer is aan het nablussen.

Bekijk hieronder beelden van de brand.

Grote duinbrand

Om de brand in het duingebied te blussen had de brandweer extra eenheden opgeroepen. Volgens de veiligheidsregio stond een gebied van 200 bij 200 meter in brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. Het nablussen zal nog enige uren duren.

Veel rook

In de buurt van de brand ligt een camping, maar die is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio niet in gevaar geweest doordat de wind de andere kant op staat. Bij het nablussen komt veel rook vrij en de brandweer waarschuwt die niet in te ademen.

De N502 tussen Burgerbrug en Den Helder was vanwege de rook in beide richtingen enige uren afgesloten.

Kerncentrale

Kernreactor Petten ligt op zo'n 2,5 kilometer afstand van plaats van de brand. Eigenaar NRG meldde op Twitter dat het Quick Response Team van de reactor klaar stond om indien nodig bij te springen.

De kans op natuurbranden is vanwege de droogte erg hoog. De Veiligheidsregio's maakten vandaag bekend dat open vuur in vrijwel alle natuurgebieden daardoor verboden is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl