Lionel Messi
NOS Voetbal

Messi bij laatste duel voor PSG weer uitgefloten, Auxerre gedegradeerd

Lionel Messi beleefde dit seizoen met het wereldkampioenschap met Argentinië het absolute hoogtepunt van zijn loopbaan, maar op clubniveau hangt de vlag er heel anders bij. De 35-jarige vedette verloor op de laatste speeldag in de Ligue 1 met kampioen PSG van Clermont en werd niet voor de eerste keer door zijn eigen fans getrakteerd op een striemend fluitconcert.

Dat uitfluiten gebeurde bij het omroepen van de opstellingen en herhaalde zich nog eens toen hij een kans miste. Messi heeft zich de laatste weken onder meer met een ongeoorloofde trip naar Saudi-Arabië niet populair gemaakt in de Franse hoofdstad en verlaat de club na twee jaar via de achterdeur.

Er wordt druk gespeculeerd over zijn toekomst. Trainer Xavi van Barcelona wil Messi graag terughalen, maar het Franse persbureau AFP wist eerder te melden dat de Argentijnse stervoetballer al rond is met een club in Saudi-Arabië, waar hij toeristisch ambassadeur is. Messi zou daar rond de 360 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

PSG houdt na de laatste speeldag de kampioensbeker omhoog

Naast Messi nam ook Sergio Ramos afscheid van PSG. De Spaanse verdediger heeft eveneens twee jaar in de Franse hoofdstad gespeeld, nadat hij bijna een leven lang voor Real Madrid uitkwam. Ramos luisterde zijn afscheid op met een fraaie kopgoal.

De spelers van PSG betoonden bovendien hun steun aan Sergio Rico, met een foto van hem op de shirts. De reserve-doelman raakte vorig weekend zwaar gewond bij een val van een paard. Hij ligt op de intensive care.

Doek valt voor Auxerre

In Frankrijk viel op de laatste speeldag het doek voor Auxerre. Nummer twee RC Lens was, mede dankzij een goal (zijn 21ste) en een assist van oud-Vitessespeler Loïs Openda, met 1-3 te sterk, waardoor Auxerre volgend seizoen uitkomt op het tweede niveau.

Stade Rennes verzekerde zich met een 1-2 zege bij Brest van de vierde plaats en daarmee deelname aan de Europa League. AS Monaco verloor met 1-2 van het Nederlands getinte Toulouse en leed zijn derde nederlaag op rij. Daardoor grijpt de ploeg zelfs naast Europees voetbal. Dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Troyes gaat Lille de voorronde van de Conference League in.

De competitie wordt volgend jaar kleiner, waardoor de onderste vier degraderen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl