Jessica Pegula
NOS SportAangepast

Als derde geplaatste Pegula al in derde ronde uitgeschakeld op Roland Garros

Jessica Pegula is op Roland Garros al in de derde ronde uitgeschakeld. Jelina Svitolina en Aryna Sabalenka bereikten de achtste finales van het grandslamtoernooi in Parijs wel.

De als derde geplaatste Pegula boog voor de Belgische Elise Mertens (WTA-28), die met 6-1, 6-3 een overtuigende zege boekte.

Overtuigend was Mertens' aanloop naar Parijs allerminst. Ze verloor in de drie voorafgaande graveltoernooien twee keer in de eerste ronde. Alleen in Madrid ging het iets beter. Daar reikte ze tot de achtste finales.

De Amerikaanse Pegula deed het niet veel beter, hoewel zij in Madrid pas in de kwartfinales werd uitgeschakeld.

Pegula had de eerdere twee onderlinge duels verloren en maakte het Mertens deze keer makkelijk. Door de ingehouden services en halfbakken forehands van Pegula kreeg de Belgische alle gelegenheid de wedstrijd te domineren.

Svitolina is Blinkova de baas

Jelina Svitolina, voormalig nummer drie van de wereld (nu WTA-192), klopte Anna Blinkova (WTA-56). De Oekraïense (die wordt getraind door Raemon Sluiter) versloeg de Russin met 2-6, 6-2, 7-5.

Blinkova had sinds de Australian Open al elf toernooien op rij geen twee partijen op rij gewonnen, tot ze in Strasbourg de finale haalde. Daarin trof ze Svitolina, die met 6-2, 6-3 veel te sterk bleek.

Raemon Sluiter tijdens de wedstrijd van Jelina Svitolina

Svitolina, die vorig jaar moeder werd en sinds de Australian Open van 2022 geen grandslamtoernooi meer speelde, kwam na de verloren eerste set sterk terug in de tweede.

In de derde set durfden beide speelsters het meest in de returngames, waarna Svitolina na breaks over en weer haar derde matchpoint verzilverde.

Sabalenka eenvoudig door

Aryna Sabalenka had weinig moeite in haar derderondepartij. De Belarussische, als tweede geplaatst in Parijs, won het eenzijdige duel tegen de Russin Kamilla Rachimova met 6-2, 6-2 en had daar iets meer dan een uur voor nodig.

Mede door wat fouten van Sabalenka kon Rachimova (WTA-82) even bijblijven. Bij 2-2 dacht ze met een knappe reactie op een dropshot op breekpunt te komen, maar ze toucheerde het net. Het punt en later ook de game waren voor Sabalenka.

Daarna ging het ineens snel: Sabalenka won acht games op rij vanaf die 2-2 stand en had de klus snel geklaard. De Belarussische, dit jaar winnares van de Australian Open, reikte in Parijs nooit verder dan de derde ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl