NOS NieuwsAangepast

Winkelketen Action verwijdert zelfscankassa's uit meerdere filialen

Winkelketen Action heeft in meerdere filialen de zelfscankassa's weggehaald. Medewerkers zeggen tegen RTL Nieuws dat dat is besloten vanwege het toenemende aantal diefstallen, maar het bedrijf bevestigt dat niet. Voor zover bekend is Action de eerste winkelketen die zelfscankassa's in de ban doet.

De winkelketen is niet bereikbaar voor een reactie aan de NOS. Tegen het ANP zegt het hoofdkantoor dat diefstal niet de reden is voor het verwijderen van de kassa's. De keten zou de mogelijkheid om zelfstandig af te rekenen nog aan het testen zijn. Action kijkt daarbij naar diverse technologieën en mogelijkheden.

Een van die mogelijkheden is het verwijderen van de zelfscankassa's. Toch betekent het niet dat alle zelfscankassa's verdwijnen. Volgens Action wordt er per winkel bekeken wat het best werkt.

Action heeft sinds 2019 zelfscankassa's in de winkels. De kassa's zijn onder meer in de filialen in Amsterdam, Den Haag, Hoofddorp, Lelystad en Purmerend verwijderd.

Zelfscankassa's zijn de laatste maanden onderwerp van gesprek, omdat winkeldiefstallen toenemen. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) lijken met name de kassa's in supermarkten diefstal in de hand te werken vanwege een combinatie van inflatie en de steekproefsgewijze controle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl