Brandweer bij het uitgebrande hostel
NOS Nieuws

Man vervolgd voor fatale brand in hostel Nieuw-Zeeland

Een 48-jarige dakloze man wordt vervolgd voor moord vanwege een fatale brand in een Nieuw-Zeelands hostel. Bij de brand in Wellington kwamen vijf personen om het leven.

De politie denkt dat de man het vuur bewust heeft aangestoken. Eerder op de avond van de fatale brand was er ook al een bank in brand gestoken in het hostel.

Een motief voor de brandstichting is nog niet bekend. Volgens zijn advocaat heeft de man psychische problemen. Hij kan levenslang krijgen voor moord, of 14 jaar cel als hij alleen schuldig wordt bevonden aan brandstichting.

Geen sprinklers

In de Loafers Lodge was plek voor 92 bewoners van allerlei achtergronden. Zo waren er bouwvakkers en personeel van het nabijgelegen ziekenhuis, maar ving de gemeente er ook mensen op die tijdelijk onderdak nodig hadden.

De slachtoffers waren tussen de 50 en 68 jaar oud.

Het bestrijden van het het vuur ging moeilijk doordat een deel van het gebouw instortte tijdens de brand. Ook waren er geen sprinklers aanwezig in het gebouw. Dat was volgens de bouwvoorschriften ook niet nodig, maar had volgens de brandweer veel leed kunnen voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl