NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: drones boven Kyiv

Heftige luchtaanvallen op Kyiv deze week. Bovendien ook een toename van het aantal drones en raketten dat door Rusland is afgevuurd. En na twee nachten van bombardementen lag Kyiv nu ook overdag onder vuur. Maar de luchtafweer haalt de meeste drones en kruisraketten neer voordat ze exploderen. Wel komen er brokstukken terecht op drukke wegen in de stad

Die drones spelen een belangrijke rol in de oorlog, zowel aan Russische als aan Oekraïense kant. En daarom in podcast De Dag een tweeluik over de drones boven de hoofdsteden. Gisteren de drones boven Moskou en vandaag: drones boven Kyiv.

Dat de aanvallen nu ook overdag gebeuren, is doodeng, vertelt journalist Michiel Driebergen die de afgelopen dagen in Kyiv was. Het zorgt voor nieuwe angst in de stad.

Volgens oud-commandant landstrijdkrachten Mart de Kruif hebben deze aanvallen vooral een politiek strategisch doel. En heeft Rusland de middelen niet om dit vol te blijven houden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van podcast De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl