NOS Nieuws

Amerikaanse begrafenisondernemer bewaarde maandenlang lichamen

Een begrafenisondernemer in de Amerikaanse staat Indiana heeft toegegeven dat hij tientallen lichamen maandenlang heeft bewaard, in plaats van ze te begraven of te cremeren. In het uitvaartcentrum lagen 31 lichamen buiten de koeling opgeslagen. De lichamen waren in uiteenlopende staat van ontbinding.

De eigenaar van het uitvaartcentrum, Randy Lankford, heeft schuld bekend. Hij is aangeklaagd voor het niet afmaken van begrafenisdiensten waar hij voor werd betaald. Hem hangt een celstraf boven het hoofd van twaalf jaar, waarvan acht jaar huisarrest. Over een maand hoort hij zijn definitieve straf. Daarnaast moet hij omgerekend bijna 43.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden.

Sterke geur

De politie van de stad Jeffersonville ontdekte de lichamen vorig jaar juli. Er werden meldingen gedaan over een sterke geur die uit het uitvaartcentrum kwam. In het gebouw ontdekten de agenten tientallen ontbindende lichamen. Eén van de lichamen lag er sinds maart vorig jaar.

In het crematorium werden ook de gecremeerde resten van zeventien andere mensen aangetroffen. Volgens Amerikaanse media moesten nabestaanden maanden wachten op het as van hun dierbare, of kregen later van de politie te horen dat het niet de echte as was en hun naasten nooit zijn gecremeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl