NOS Wielrennen

Mike kan het nog: Teunissen mag bijna vier jaar na triomf in Tour weer juichen

Het was die smoorhete dag in 2019, toen Brussel op zijn kop stond vanwege Le Grand Départ van de Tour de France. Een dag die moest eindigen met een gele trui voor Dylan Groenewegen, de beste sprinter ter wereld van de beste ploeg van de wereld Jumbo-Visma.

Het liep anders. Op minder dan drie kilometer van de streep sloeg Groenewegen tegen het asfalt en leek de droom van het eerste geel voorbij. En toen was daar opeens Mike Teunissen.

Normaal de aantrekker van de sprint van Groenewegen, nu tegen alle logica in de afmaker. Want de Limburger klopte Peter Sagan en Caleb Ewan in de sprint en kreeg even later de eerste gele trui omgehangen door de grote Eddy Merckx.

Teunissen stunt in eerste Touretappe: bekijk hier de samenvatting

Inmiddels is die zege drie jaar en 325 dagen geleden. In de tussentijd droeg Teunissen nog wel een dag de leiderstrui in de Vuelta toen Jumbo-Visma in de eerste etappes in Nederland estafette speelde met de rode trui. Maar verder bleef zijn erelijst bleef akelig leeg.

Afgelopen winter stapte Teunissen over naar Intermarché Circus-Wanty om vaker voor eigen kans te mogen gaan. Maar ook onder de vleugels van Aike Visbeek wilde het dit voorjaar nog niet echt vlotten. Tot vandaag.

Teunissen kan het nog

In de Ronde van Noorwegen was Teunissen namelijk weer eens de beste. Vanwege de kou en natte sneeuw was de etappe van Jondal naar Hovden met 120 kilometer ingekort en na 85,2 kilometer bleek Teunissen de snelste in de massasprint.

De 30-jarige Teunissen bleef in de bochtige, licht hellende finishstraat de Deen Tobias Lund (DSM) en de Belg Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) een paar millimeter voor.

Een dubbelslag was dit keer niet aan de orde voor Teunissen. De leiderstrui bleef om de schouders van de Brit Ben Tulett, die vrijdag de proloog won op de klim in Bergen waar Tom Dumoulin in 2017 wereldkampioen tijdrijden werd.

Zijn voorsprong op Ineos-ploeggenoot Magnus Sheffield is slechts 0.01. Attila Valter (Jumbo-Visma) is derde op 0.20. De Ronde van Noorwegen eindigt maandag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl