NOS SportAangepast

Verstappen toont herstel in tweede training in Monaco en houdt Ferrari's achter zich

Max Verstappen heeft in de tweede training voor de Grand Prix van Monaco de snelste tijd neergezet. Hij hield Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari net achter zich. Nyck de Vries reed de zestiende tijd.

In de eerste training had Red Bull nog flinke problemen met de afstelling van de wagen van Verstappen, waardoor de regerend wereldkampioen toen een karige zesde tijd neerzette. Sainz was in die eerste sessie de snelste.

Smal en lastig

De Red Bull-coureurs zijn dit seizoen niet te stuiten, maar als er één circuit is waar ze te kloppen zijn, dan is dat het circuit van Monaco.

Het iconische stratencircuit in het prinsdom is ontzettend smal, met nauwe bochten en hoekjes waar gevaar op de loer ligt. Inhalen is tijdens de race haast niet te doen, dus een goede kwalificatie zaterdag is cruciaal.

Dat de concurrentie kansen ruikt, bleek donderdag al uit de woorden van Aston Martins Fernando Alonso, de huidige nummer drie in het WK-klassement.

"Er ligt hier een schaarse kans om Verstappen en Pérez te verslaan. Ik ga hier sowieso nog veel agressiever rijden dan normaal. Als de kans zich voordoet, moet ik toeslaan."

Herstel Verstappen

In de tweede vrije training bleek al snel dat de grootste problemen met de afstelling van de auto van Verstappen verholpen waren.

De regerend wereldkampioen en Lewis Hamilton, die ook in de eerste training een goede indruk achterliet, zetten in het begin van de sessie beurtelings de snelste rondetijd neer.

Naarmate de tijd vorderde en de baan sneller werd, zakte de tijd van Verstappen weg. Sainz en Alonso zetten in die fase de toon. Na een minuut of tien in de garage te hebben gestaan, viel een tweede 'vliegende ronde' van Verstappens tegen.

Pas in de poging daarna lukte het Verstappen om een écht soepele ronde te rijden. Met een tijd van 1.12,462 was hij net sneller dan Sainz en Alonso.

Even later stootte Leclerc Alonso uit de topdrie snelste rondjes. Een opsteker voor de Monegask, die dit jaar dolgraag eindelijk eens zijn thuisrace wil winnen.

Sainz in de muur

Leclerc had die snelle ronde nog maar net afgerond, toen zijn teamgenoot Sainz de muur in knalde. De Spanjaard ging te hard een nauwe bocht in en moest dat bekopen met een stevige botsing. De schade aan zijn auto leek redelijk mee te vallen.

Uiteindelijk werd de tijd van Verstappen niet meer verbeterd. Opvallend was wel dat zijn teamgenoot Sergio Pérez wat achterbleef. De Mexicaan reed de zevende tijd.

Zaterdag om 12.30 uur volgt de derde en laatste vrije training. Om 16.00 uur staat de kwalificatie op het programma.

Fernando Alonso gaat dit weekend vol in de aanval. De Aston Martin-coureur hoopt dat Red Bull dat op het lastige circuit in Monaco niet aandurft.

Alonso wil kans pakken in Monaco: 'Misschien durft Red Bull geen risico te nemen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl