Suse van Kleef (r) in gesprek met voetbalster Vivianne Miedema
NOS Nieuws

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers tijdelijke presentatoren bij NOS Sport

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers gaan de komende maanden als tv-presentator aan de slag bij NOS Sport. Van Kleef gaat afwisselend met Gert van 't Hof het programma van de NOS rond het WK voetbal 2023 voor vrouwen presenteren. De NOS zendt iedere dag een wedstrijd van dat WK live uit.

"Dit zijn de speciale toernooien waar ik naar uitkijk", zegt Van Kleef in een reactie. "Ik verheug me enorm op een maand lang mondiaal topvoetbal en op het vertellen van alle verhalen die deze sport zo interessant maken."

Jeroen Latijnhouwers is deze zomer een van de presentatoren van de programma's NOS Studio Sport en het NOS Sportzomerjournaal, de langere zomerversie van het NOS Sportjournaal.

Het gaat om een aanstelling voor de drukke sportmaanden juni, juli, augustus en september. De eerste uitzending met Latijnhouwers staat voor eind juni op het programma.

"Ik heb er zin in, zoveel zelfs dat ik mijn radiowerk tijdelijk op een lager pitje zet", zegt Latijnhouwers. "Sport is een rode draad door mijn leven: als beoefenaar, als liefhebber en ook vakmatig. Ik heb een aantal jaar als sportjournalist gewerkt en het is meer dan leuk die tijd een kort vervolg te geven."

Van Kleef (36) is al langer aan de NOS verbonden: in het verleden bij NOS op 3 en als correspondent in Londen. Nu is ze actief als voetbalcommentator en presentator van NOS Langs de Lijn. Bij de twee vorige grote toernooien van het Nederlands vrouwenelftal (WK 2019 / EK 2022) was Van Kleef de vaste sidekick van Sjoerd van Ramshorst bij het avondprogramma van de NOS.

Latijnhouwers (56) was in zijn carrière onder meer presentator bij RTL Nieuws (1997 - 2003), Editie NL (2003 - 2014) en Hallo Nederland (2014 - 2018, Omroep Max). Hij was ook als nieuwslezer te horen bij Radio 538 en Radio Veronica. Momenteel is hij nieuwslezer bij Qmusic en persbureau ANP en radiopresentator bij Radio West.

Egbers niet op tv

Half maart maakte de NOS-directie bekend dat Tom Egbers de komende maanden niet te zien zou zijn op televisie. Het besluit was volgens de directie van de NOS in goed overleg met de sportpresentator genomen, "om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan".

Egbers kwam in opspraak na een publicatie in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag bij de sportredactie van de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl