NOS NieuwsAangepast

Podcast De Stemming: bedreigde politici en een boze minister

De dochters van Minister Kaag vrezen voor de veiligheid van hun moeder. Dat vertelden ze bij het TV-programma College Tour. En dat in de week dat de man die met een brandende fakkel voor de deur van Kaag stond, ineens in de Tweede Kamer opdook. Wat voor impact hebben de bedreigingen op politici en hoe is het gesteld met de veiligheid in politiek Den Haag?

Bij de VVD zaten ze met het gedrag van minister Wiersma in hun maag. De fractie verloor bijna het vertrouwen in hem vanwege zijn 'horkerige' gedrag richting medewerkers. Wiersma beloofde aan de fractie om aan zichzelf te gaan werken, waarna besloten werd dat ze hem zouden steunen. Hoe groot is de deuk in het imago van minister Wiersma?

En hoe is het intussen gesteld met het vertrouwen in premier Rutte bij de VVD-leden? Bij verschillende lokale VVD-politici nemen de frustraties toe over het uitblijven van maatregelen om de asielinstroom terug te dringen. Terwijl premier Rutte op het vorige congres de leden beloofde de migratie in te dammen. Hij gaf zelfs een 'persoonlijk commitment' af. Hoe wegen de teleurgestelde partijleden die woorden van Rutte?

En Xander van der Wulp en Joost Vullings bezochten in de wandelgangen ombudsman Reinier van Zutphen. Die pleit ervoor dat politici vaker gewoon naast de burger moeten gaan zitten.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl