Wekdienst
NOS Nieuws

Wekdienst 20/5: Turkse Nederlanders stemmen weer • Podiumtechniekdag

Goedemorgen! De tweede ronde van de presidentsverkiezingen begint voor Turkse Nederlanders en theaterbedrijven hopen met een open dag nieuwe werknemers aan te trekken.

Eerst het weer: Vanmorgen schijnt de zon uitbundig, maar vanuit het oosten naderen wolkenvelden. Vanmiddag kan het vooral in het zuidoosten soms bewolkt zijn terwijl de zon uitbundig in het noordwesten schijnt. Het wordt maximaal 18 tot 20 graden. Zondag en maandag is het warm, maandag is er kans op een onweersbui. Vanaf dinsdag is het koeler.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Turkse Nederlanders mogen vanaf vandaag stemmen in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De eerste rond haalde president Erdogan net geen meerderheid, dus is er voor het eerst sinds hij aan de macht is een tweede ronde nodig.
  • Kickbokser Robbie Hageman stapt ondanks een hersentumor terug in de ring. Hij organiseert in Eindhoven een benefietavond om door crowdfunding 475.000 euro op te halen voor een Amerikaanse behandeling.
  • In de hockeycompetitie staan Hurley en SCHC in de halve finale van de playoffs voor vrouwen. In het handbal is de eerste ontmoeting in een best-of-three om landstitel tussen Venlo en Amsterdam. Beide wedstrijden zijn tussen 13.50 en 17.48 uur te volgen op NPO 1.
  • Met een Podiumtechniekdag hopen theaters, technische bedrijven en evenementenlocaties potentiële werknemers te lokken. Er is een tekort aan deze technici en dat heeft gevolgen voor het aanbod in theaters en de prijs van kaarten. In deze video wordt uitgelegd waarom er nu een tekort is:
Weer drukker in het theater, maar wie hangt het licht op?

Wat heb je gemist?

Milieuorganisatie Greenpeace is door de Russische overheid bestempeld tot 'ongewenste organisatie', en gaat daardoor zijn werk in dat land staken. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt in een persverklaring.

Op vrijdag maakte de Russische openbaar aanklager bekend dat de milieuorganisatie 'ongewenst' werd verklaard, omdat die "had geprobeerd zich te bemoeien met staatsaangelegenheden, en anti-Russische propaganda had verspreid". Ook zou de organisatie hebben opgeroepen tot sancties tegen Rusland. In een reactie zegt Greenpeace louter gestraft te worden "omdat we protesteren tegen plannen die rampzalig uitpakken voor de natuur", zoals houtkap en bodem- en luchtverontreiniging.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een spontane actie van een tattooshop in Rotterdam liep gisteren storm: een Feyenoord-tattoo voor 19,08 euro, het oprichtingsjaar van de club.

In de rij voor Feyenoord-tattoos met korting

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl