NOS Voetbal

Slot praat nog steeds niet over toekomst: 'Engelse tv-ploeg zal teleurgesteld zijn'

Slot laat niets los over toekomst: 'Kies ervoor zo min mogelijk te zeggen'

Ja, Feyenoord-trainer Arne Slot heeft genoten van de week vol festiviteiten na het behalen van het kampioenschap. Maar nu de champagne op is, gaat men over tot de orde van de dag. Zoals het duel met FC Emmen. En de toekomst van de trainer zelf.

Al weken zijn er geruchten over interesse vanuit Engeland. Tottenham Hotspur zou graag met Slot willen spreken, maar zelf wil de oefenmeester er geen woord over kwijt. Ook vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Emmen zegt hij niets over zijn toekomst.

Engelse tv-ploeg

"We zitten hier voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Daar ga ik je alle antwoorden op geven, als je wil. Maar ik ga niet over mijn toekomst praten", is Slot stellig.

Het gesprek over zijn toekomst wekt niet alleen de interesse in Nederland, ook in Groot-Brittannië is men geïnteresseerd in Slot. In de perszaal in Rotterdam waren zelfs Britse journalisten aanwezig. "Die zullen dan teleurgesteld zijn en met de staart tussen de benen naar huis gaan, want ik ga niks zeggen..."

Arne Slot met Orkun Kokcu na het behalen van het kampioenschap

Slot erkent dat hij door niks te zeggen de geruchten voedt en zich niet bij alle media populair maakt. "Maar alles wat ik zeg, ligt onder een enorm vergrootglas. Daarom kies ik ervoor om niets te zeggen. Bij mijn vertrek bij AZ was er vanuit de media veel eenzijdige berichtgeving, die niet klopte. Dat wil ik niet nog keer. Alles ligt op een weegschaal."

"Mocht er iets spelen, dan laat ik dat uiteraard wel weten aan het bestuur. Dat lijkt mij logisch. Maar dit is het enige wat ik erover ga zeggen", aldus Slot. "Gesproken met Tottenham? Next question..."

'Premier League beste competitie'

Tegen de Britse pers, die zeker weet dat Slot de topkandidaat is bij de club uit Londen, zei Slot wel dat hij ooit graag in de Premier League zou willen werken. "Als je denkt aan een vervolgstap, zal die niet in Nederland zijn. Anders heb ik gefaald. Dus dan wordt het het buitenland. Ik heb altijd gezegd dat de Premier League de beste competitie is. Maar meerdere competities zijn interessant."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl