NOS SportAangepast

Den Bosch houdt schade beperkt in Amsterdam, favoriet SCHC langs Hurley

Hockeysters Den Bosch morele winnaar na 1-1 gelijkspel in Amsterdam

Regerend kampioen Den Bosch heeft goede papieren om voor de 26ste keer op rij bij de beste twee ploegen van Nederland te horen. De hockeysters van Amsterdam waren in het eerste play-offduel van de halve finale lange tijd beter, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

De terugwedstrijd in Noord-Brabant is over twee dagen al. En dankzij een rake strafcorner van Sanne Koolen in het vierde kwart heeft Den Bosch zich een goede uitgangspositie verschaft om het karwei thuis af te maken.

In het andere duel maakte SCHC haar favorietenrol waar op bezoek bij Hurley (0-1).

Den Bosch is niet meer zo onaantastbaar als in de afgelopen seizoenen en dat was in dit duel met Amsterdam niet anders.

Het was vooral aan keepster Josine Koning te danken dat Den Bosch met 0-0 ging rusten. Een inzet van Michelle Fillet werd gered met de voet en ook kon ze een gevaarlijke aanval via Marijn Veen op die manier onschadelijk maken. Bij een kans voor Freeke Moes kwam Koning echter met de schrik vrij.

Amsterdam kan niet doordrukken

Wel moest Koning zich gewonnen geven toen ze een rebound weggaf aan Veen, die met een backhand scoorde. Ondanks een reeks strafcorners kon Amsterdam daarna niet doordrukken. Sterker nog, Den Bosch kwam in het laatste kwart opeens opzetten. En uit de vierde strafcorner bracht Fréderique Matla haar ploeggenoot Koolen in stelling.

In de jacht op de eerste landstitel in de geschiedenis zette SCHC een grote stap richting de finale door met 1-0 te winnen op bezoek bij play-offdebutant Hurley.

Vliegende start levert hockeysters SCHC play-offzege op Hurley op

Voor Hurley leek dit heugelijke moment uit te draaien in een enorme deceptie, want binnen een minuut scoorde Yibbi Jansen al fraai uit een strafcorner. Hoewel het daarna eenrichtingsverkeer was, werd keepster Wendela van Dedem amper op de proef gesteld.

Bekomen van de zenuwen was Gitte Michels namens Hurley het dichtst bij de gelijkmaker, maar haar inzet werd vlak voor de lijn weggewerkt. De beste kans was aan de overkant echter voor Elzemiek Zandee. Hoewel ze alle tijd en ruimte had om bij de tweede paal binnen te schieten, stuitte ze op Van Dedem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl