NOS Sport

Djokovic maakt zich kwaad na incident met Norrie en laat groeiende vorm zien in Rome

Zeventien deelnames, zeventien kwartfinales. Novak Djokovic presteert op het gravel van Rome als vanouds.

Hoewel de Servische tennisser vanaf volgende week zijn eerste plaats op de wereldranglijst moet afstaan aan Carlos Alcaraz lijkt zijn topvorm langzaam terug te keren bij het masterstoernooi in aanloop naar Roland Garros. Met Cameron Norrie had hij weinig moeite: 6-3, 6-4.

Djokovic boos op Norrie

Djokovic had vooral te stellen met zichzelf, na een woedeaanval in de tweede set. Norrie raakte Djokovic met een smash hard en onnodig op zijn kuit, waarna laatstgenoemde zijn tegenstander geen blik meer waardig gunde.

Toen Djokovic zijn emoties weer in bedwang had, was het snel gedaan met de Brit.

Djokovic wordt hard geraakt van dichtbij; boze blik richting Norrie volgt

De jaren gaan tellen voor Djokovic, die volgende week 36 wordt. De partij werd uitgesteld, omdat hij zich nog lang liet behandelen aan niet nader genoemde fysieke ongemakken.

Djokovic kampte onlangs nog met een elleboogblessure, waardoor hij besloot af te zeggen voor het toernooi in Madrid. Tegen Norrie leek hij nog niet voluit te kunnen serveren. Ook liep hij in de tweede set wat te trekkebenen.

Zevende eindzege

Maar bij vlagen speelde Djokovic ook ijzersterk, op jacht naar zijn dertiende finale en zevende eindzege in de Italiaanse hoofdstad.

Alcaraz werd maandag verrassend uitgeschakeld door Fabian Marozsan, de nummer 135 van de wereld. "Ik heb een paar dagen nodig om mijn geest te resetten, om fris te zijn voor Roland Garros", reageerde de Spanjaard op dat verlies.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint op zondag 28 mei.

Alcaraz, nieuwe nummer 1 van de wereld, verliest van Marozsan in derde ronde Rome

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl