NOS Nieuws

Ziekenhuis Curaçao annuleert deel operaties wegens personeelstekort

Het enige algemene ziekenhuis van Curaçao moet door personeelsgebrek een deel van de geplande operaties annuleren. Dat heeft het Curaçao Medical Center op zijn website laten weten.

Van de zes operatiekamers kunnen er nog maar vier worden gebruikt vanwege een tekort aan medewerkers. Negen vaste krachten van de operatieafdeling zijn ofwel lange tijd ziek, ofwel met pensioen gegaan. "Dit onverwachte verlies aan kundige professionals maakt het handhaven van de volledige capaciteit van de operatiekamers tot een grote uitdaging", aldus het CMC in een persbericht.

Hoge werkdruk

Ook tijdens de coronaperiode schrapte het ziekenhuis geregeld operaties. Toen kwam er personeel uit Nederland om bij te springen. Dat lijkt deze keer vooralsnog niet te gebeuren.

Eind vorige maand trok de vakbond voor zorgpersoneel al aan de bel bij de minister van Gezondheid van Curaçao wegens de hoge werkdruk in de operatiekamers.

Het CMC heeft patiënten excuses aangeboden voor het annuleren van operaties en zegt dat er stappen worden genomen om de operaties zo spoedig mogelijk alsnog uit te voeren. Het ziekenhuis meldt verder druk in de weer te zijn om nieuw personeel te werven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl