In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Twaalf activisten aangehouden bij actie Erasmus Universiteit

Tijdens een protestactie in het bestuursgebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn twaalf demonstranten aangehouden. Zij weigerden het gebouw ondanks een vordering te verlaten, laat de politie aan Rijnmond weten.

Sinds het eind van de ochtend bivakkeerden tientallen demonstranten in het Erasmusgebouw bij de aula. Ze eisen dat de EUR de banden verbreekt met vervuilende oliebedrijven. De actievoerders verwijzen naar de VU in Amsterdam. Die universiteit besloot vorige maand om geen nieuwe samenwerkingen meer aan te gaan met de fossiele industrie.

Rond 18.00 liet de EUR weten dat de demonstranten het gebouw moesten verlaten. Ruim een uur later kwam de tweede vordering. Twaalf actievoerders weigerden het pand te verlaten, waarna de politie ingreep. Volgens Rijnmond zijn ze een voor een naar buiten gehaald en in een politiebusje gezet.

Het was de derde keer dat studenten en medewerkers het Erasmusgebouw bezetten. De eerste keer zijn ze er door de politie uit gezet, de tweede keer vertrokken ze na 32 uur zelf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl