Carlos Alcaraz prolongeert zijn titel in Madrid
NOS Sport

Alcaraz wederom de sterkste in Madrid, maar Djokovic blijft de nummer één

Carlos Alcaraz heeft net als vorig jaar het masterstoernooi in Madrid op zijn naam geschreven. Het is alweer de tiende ATP-titel voor de Spanjaard, twee dagen na zijn twintigste verjaardag.

In de finale rekende Alcaraz af met de verrassende finalist Jan-Lennard Struff: 6-4, 3-6, 6-3.

Struff verloor in de kwalificatie van Aslan Karatsev, maar werd door een zege op diezelfde Rus in de halve finale de eerste lucky loser in de eindstrijd van een masterstoernooi. De Duitser is een echte laatbloeier, op zijn 33ste bereikt hij nu zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst.

Opmars laatbloeier Struff

Struff (nu 28ste) staat wel al een tijd in de tophonderd, maar schiet door zijn goede prestaties van de laatste weken omhoog richting de toptwintig. In Monte Carlo was hij onlangs al kwartfinalist. En op de aankomende grandslams heeft hij geen punten te verdedigen.

Alcaraz verdedigde op zijn beurt dus de titel in Madrid. En dat deed hij door snel een voorsprong te nemen in de eerste set en na een rebreak opnieuw toe te slaan.

Laatbloeier Jan-Lennard Struff in zijn tweede ATP-finale

In de tweede set gooide Struff er nog een schepje bovenop, door nog meer diepte in zijn slagen te leggen. Bij de Spanjaard werd de foutenlast steeds groter. Struff liep uit naar 3-0, overleefde op 3-1 vijf breakpoints en pakte even later de set.

Struff, die tot de finale al meer dan vijftien uur op de baan stond in Madrid (Alcaraz iets minder dan negen), moest daardoor op het Spaanse gravel voor het zesde duel op rij een driesetter spelen. Hij haalde aanvankelijk nog een hoog niveau, maar na een break op 1-2 kon hij geen vuist meer maken.

Alcaraz veroverde z'n tiende ATP-titel en daar had hij slechts dertien finales voor nodig. Novak Djokovic blijft nog net de nummer één van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl