Napoli viert de titel
NOS VoetbalAangepast

Het feest van kampioen Napoli gaat verder met zege op Fiorentina

Napels is nog lang niet uitgevierd. Bij de eerste thuiswedstrijd sinds het binnenslepen van de Italiaanse landstitel, de eerste sinds 1990 en de derde in totaal, was het geluk af te lezen van de gezichten van de toeschouwers in het Stadio Diego Armando Maradona.

Overal een gelukzalige lach. En buiten het uitverkochte stadion stonden ook nog eens tienduizenden te zingen, te dansen en te springen.

Coach Luciano Spalletti koos tegen Fiorentina niet voor zijn sterkste elf en begon met onder anderen Chvitsja Kvaratschelia, Stanislav Lobotka en Piotr Zielinski op de bank. Het gelegenheidsteam bleek in de eerste helft de mindere van Fiorentina.

Osimhen mist en scoort

Op slag van rust kwam Kvaratschelia in de ploeg voor de geblesseerde Hirving Lozano en met ook Lobotka en Zielinski nam Napoli in de tweede helft het heft in handen. Na een overtreding van Fiorentina-middenvelder Nordin Amrabat op Lobotka kreeg Napoli in de 48ste minuut een strafschop.

  • Pro Shots
    Victor Osimhen
  • Pro Shots
    Napoli viert de derde landstitel
  • Pro Shots
    Kim Min-jae viert de derde landstitel voor Napoli

Serie A-topscorer Victor Osimhen ging achter de bal staan, maar miste. Toen Osimhen een te harde voorzet van Mathías Olivera miste en de Nigeriaanse aanvaller een prachtige lob over doelman Pietro Terracciano via een stuit op de lat zag belanden, leek het niet zijn avond te worden.

Osimhen kreeg echter nog een kans. Kvaratschelia nam een lange bal van Eljif Elmas prachtig aan en ging na licht contact met Nicolás González naar de grond. Scheidsrechter Matteo Marchetti wees naar de stip en Osimhen durfde het aan weer achter de bal te staan. Hij stuurde de bal zuiver naar de hoek en maakte zijn 23ste goal van het seizoen.

Zo werd de feeststemming in Stadio Diego Armando Maradona en daarbuiten zo mogelijk nog groter. Ook voorzitter Aurelio De Laurentiis kon een glimlach niet onderdrukken. Het feest ging door.

Juventus op weg naar Champions League-voetbal na zege op Atalanta

Juventus lijkt, als het tenminste niet alsnog wordt bestraft wegens financieel wanbeheer, ook komend seizoen Champions League-voetbal te spelen. Atalanta boog in Bergamo met 2-0 en dreigt de zilvervloot te missen.

Juventus boekte, mede door een goal van Samuel Iling Junior, een belangrijke zege op Atalanta

Voor rust was het vooral aftasten. Voor Juve deed alleen Angel Di María (kopbal over) een doelpoging. Atalanta, met Marten de Roon en Teun Koopmeiners, was actiever.

Twee pogingen van De Roon smoorden, Mario Pasalic miste op aangeven van Koopmeiners de beste kans. Joakim Maehle vergat vlak na rust te schieten. Samuel Iling toonde wel daadkracht: hij vierde in de rebound zijn eerste treffer in de Serie A.

Koopmeiners vuurde nog recht op Wojciech Szczesny af, Davide Zappacosta raakte de paal en Dusan Vlahovic counterde naar de 2-0.

Stand Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl