Alcaraz
NOS SportAangepast

Alcaraz opnieuw naar de finale in Madrid en treft daarin ditmaal Struff

De Spanjaard Carlos Alcaraz heeft net als vorig jaar de finale bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De titelverdediger en nummer twee van de wereld schoof de Kroaat Borna Coric met 6-4, 6-3 aan de kant. Alcaraz neemt het in de finale op tegen Jan-Lennard Struff, die met 4-6, 6-3, 6-4 won van Aslan Karatsev.

Coric (twintigste op de wereldranglijst) maakte het Alcaraz flink lastig, vooral door de lengte in zijn slagen waarmee hij zijn opponent naar achteren dwong. Nadat hij bij 2-2 een breakpoint had gemist, leverde hij zelf zijn opslag in en Alcaraz hield de voorsprong vast.

De dropshots van Alcaraz waren Coric ook in de tweede set vaak te machtig. Die kwam na een vroege break tegen nog wel langszij, maar de Spanjaard liep op zijn twintigste verjaardag ook rap weer uit op het Madrileense gravel.

Struff rekent af met Karatsev

De Duitse Struff begon zijn tegen zijn Russische tegenstander Karatsev uitstekend. Op het snelle gravel startte hij met drie aces op rij.

Struff deelde de eerste echte tik uit met een break, al kon hij niet lang genieten van zijn voorsprong, want Karatsev ging erop en erover met agressief aanvalsspel.

Karatsev, die na zijn halvefinaleplaats op de Australian Open in 2021 weliswaar drie hardcourtoernooien won, maar daarna langzaam wegzakte, had in de tweede set één matige servicegame.

En die game deed de Rus ook meteen de das om. Struff ontsnapte in set drie aan een vroege achterstand en kreeg de overhand toen Karatsev zich verstapte en niet meer voluit kon gaan. Een break in de vijfde game volstond voor Struff.

Zondag om 18.30 uur spelen Alcaraz en Struff om de winst in Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl