Publiek in de regen bij het Bevrijdingsfestival in Zwolle
NOS NieuwsAangepast

Bevrijdingsfestivals tijdelijk onderbroken door slecht weer, inmiddels hervat

Het slechte weer heeft tot problemen geleid op de Bevrijdingsfestivals in het noordoosten van Nederland. Zo werden de festivalterreinen in Groningen en Assen ontruimd vanwege onweersbuien die werden verwacht. Ook het festival in Zwolle lag enige tijd stil.

In Groningen werden alle bezoekers door de organisatie van het veld gestuurd. "Achter de wolken schijnt de zon, maar er komen wel hele donkere wolken aan op dit moment", aldus organisator Ebel Jan van Dijk tegen RTV Noord. Ongeveer twee uur later kon het programma weer doorgaan.

Hij wees erop dat er veel staalconstructies op het terrein staan, wat risico's met zich meebracht. Het programma werd aan het einde van de middag hervat. Ook gaat het festival iets langer door, meldt de organisatie. Ambassadeur van de Vrijheid Froukje heeft geen concert gegeven in Groningen.

Vanwege een druk schema kon de zangeres niet blijven wachten totdat het festival werd hervat. Ze moest door naar Den Haag en Haarlem. Die optredens gaan wel gewoon door.

Assen

Ook in Assen had de organisatie het zekere voor het onzekere genomen. De weerssituatie was te gevaarlijk om duizenden mensen op het terrein te hebben, zei organisator Ger Boes tegen RTV Drenthe. Alle wegen naar het festivalterrein werden afgesloten. Toen de buien voorbij waren, werd het festival weer hervat.

Zwolle

In Zwolle werd het festivalterrein eveneens ontruimd naar aanleiding van een grote onweersbui. Na ongeveer een half uur gingen daar de poorten weer open en werd het programma hervat met een optreden van Sef & het El Salvador Ensemble, meldt RTV Oost.

Bezoekers moesten het terrein verlaten:

Bevrijdingsfestival Zwolle stilgelegd door onweer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl