Armando Izzo
NOS Voetbal

Drievoudig Italiaans international veroordeeld tot vijf jaar celstraf vanwege matchfixing

Voetballer Armando Izzo van Serie A-club Monza is donderdag door de rechtbank in de Italiaanse stad Napels veroordeeld wegens matchfixing en deelname aan een misdadige organisatie. De 31-jarige Italiaanse verdediger deed gisteren nog mee tegen AS Roma (1-1), en scoorde dit seizoen twee goals in 25 wedstrijden. Izzo, die in 2019 drie interlands voor Italië speelde, moet volgens Italiaanse media vijf jaar de gevangenis in. Hij kan nog wel in beroep.

Het draait om een wedstrijd in mei 2014, waar Izzo het resultaat van het duel in de Serie B tussen Modena en zijn club Avellino (1-0) op onrechtmatige wijze heeft beïnvloed.

Dat deed hij samen met twee ploeggenoten, Francesco Millesi en Luca Pini. Ook zij zullen zich nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. De matchfixing zou gebeurd zijn in opdracht van de Vanella Grassi, een clan binnen de Napolitaanse maffia.

Izzo kreeg eerder al van de Italiaanse voetbalbond een schorsing van achttien maanden, die in beroep werd teruggebracht tot zes maanden. In een mededeling betuigt zijn club Monza steun aan de speler, die "niets met het criminele milieu te maken heeft". Volgens de club zijn de advocaten van de speler teleurgesteld in de uitspraak en bekijken ze nog of ze in beroep gaan tegen de uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl