Francisco Oropeza
NOS Nieuws

Amerikaan die vijf buren doodschoot na klacht over geweer nog steeds spoorloos

In de Amerikaanse staat Texas maakt de FBI nog steeds jacht op de man die vrijdag vijf van zijn buren doodschoot, onder wie een kind van acht. Er is 80.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de 38-jarige Francisco Oropeza.

Waar hij zich nu ophoudt is onbekend. Volgens de FBI is de man gewapend en gevaarlijk. "Hij loopt nog vrij rond en vormt daarom een bedreiging voor de bevolking", zei een FBI-agent gisteravond tegen media. "Hij kan nu overal zijn." Er wordt onder meer gezocht met drones en honden.

Oefenen

In het huis waar het drama zich vrijdag afspeelde, leefden tien mensen. Hun buurman Oropeza was in zijn tuin aan het oefenen met een semiautomatisch machinegeweer, toen de buren hem vroegen om ermee op te houden zodat hun baby kon slapen.

De man antwoordde vervolgens dat hij in zijn eigen tuin schoot en mocht doen wat hij wilde. Kort erna ging Oropeza bij de buren naar binnen en schoot vijf van hen door het hoofd.

Alle slachtoffers kwamen uit Honduras. De minister van Buitenlandse Zaken van Honduras reageerde geschokt op het wapengeweld. "We eisen dat alles eraan wordt gedaan om degenen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaad te berechten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl