NOS NieuwsAangepast

Zes gewonden na steekpartij bij kalksteengroeve Maastricht, drie aangehouden

In een kalksteengroeve bij Maastricht is afgelopen avond een steekpartij geweest na een ruzie. Zes mensen raakten gewond. Ze zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen en mochten daarna naar huis, ook twee slachtoffers die in eerste instantie zwaar gewond leken.

De politie heeft drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging of poging doodslag.

De politie heeft nog geen idee waarom de groep in het natuurgebied bij de ENCI-groeve was en of ze elkaar kennen. "Het is gebleken dat er ruzie is ontstaan tussen twee groepen, in totaal zo'n 25 mensen. Hoe groot de groepen op zichzelf waren weten we nog niet", laat een politiewoordvoerder in een reactie weten.

Afgelegen

De melding kwam even voor 19.00 uur binnen. Na de ruzie is een groep van vijftien tot twintig mensen vastgehouden op het terrein van de groeve om helder te krijgen wat er is gebeurd. Ook zijn er auto's doorzocht. Op de verdachten na mocht de groep later op de avond weer naar huis.

De politie doet een dringend beroep op mensen die iets gezien hebben om zich te melden. In het afgelegen gebied hangen nergens camera's en is het vinden van getuigen geen eenvoudige opgave. Het gebied is geliefd bij wandelaars.

De zes slachtoffers zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl