NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: T-Rex onder de hamer en het ontbrekende morele kompas van Heineken

Vertrekt bierbrouwer Heineken uit Rusland of niet? Nadat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak, vertrokken veel multinationals uit het land. Heineken bleef. Hoe zit het met het morele kompas van het bedrijf? Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, gaf in Het Oog zijn toelichting op het verhaal.

Het is is niet meer veilig om om te treden in Iran. Het Iraanse ensemble Virgule speelde tot voor kort nog op de podia, maar is daar na het uitbreken van rellen afgelopen september mee gestopt. Actrice Marene van Holk vertelt waarom het niet meer te doen is.

Het skelet van een enorme dinosaurus ging deze week onder de hamer. Dat gebeurde in Europa slechts twee keer eerder. Het skelet van de T-Rex is 11 meter lang en 4 meter hoog. Anne Schulp van Naturalis werd niet bepaald blij van de veiling.

En ChatGPT is ontzettend populair. Er worden veel teksten geschreven door de slimme tekstgenerator, maar kan die ook muziek maken? Het is gebeurd en er ontstond zelfs ophef over. In Het Oog hoorde je er alles over.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl